عطر و ادکلن

قیمت عطر و ادکلن

عطر و ادکلن

قیمت عطر و ادکلن

۱۶ مطلب در دی ۱۳۹۷ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

این آلوده‌کننده‌ها با ورود به چرخه غذایی حیوان‌ها و آدم شاید مشکلات بهداشتی و محیطی اضافه‌ای را به وجود آورند .
انقراض گونه‌ها

بعلت تقاضایعطر و ادکلنی که برای مواد معطری مانند چوب دمپایی , عود هندی و مشک موجود هست , این گونه‌های گیاهی و جانوری در معرض خطر انقراض قرار گرفته‌اند . قاچاق و کشت و مراقبت غیر رسمی این گونه‌ها هم از سایر مشکلات مو جود می باشد .
ضوابط ایمنی

در ایالات متحده صنعت عطرسازی بطور بدون واسطه پایین تحلیل و در دست گرفتن قانون ها اداره رئیس طعام و داروی مدنی نمیباشد . در ازای این اداره بر سالم عطرها از روش در اختیار گرفتن مواد نخستین آنها تحلیل مینماید به‌طوری‌که می بایست آزمایش شده و تحت عنوان موادی که بطور همگانی سلامت شناخته شده‌اند , تشخیص داده شوند . از آنجاییکه نیاز به حفاظت از رموز تجارت و فرمولهای تولیدی در‌این صنعت حساس می باشد , شرکت‌های تولیدی سوای اعتنا به اثر مواد تولیدی اشان بر تندرست اشخاص فرمول و لیست بدون نقص مواد افزودنی خویش را کم کم در اختیار این اداره قرار می دهند . در اروپا , فهرست ناخواسته ۲۶ ماده معطر شناخته شده حساسیت زا از ۱۱ مارس ۲۰۰۵ , به اجرا درآمده‌است . [۴۰] نیازمندی به فهرست کردن این مواد بستگی به به کار گیری از آن ها در کالا آخری داراست . محدودیتهایی که منجر الزام به لیست کردن مواد حساسیت زا میشود مشتمل بر ۰٫۰۰۱ % برای محصولاتی که بر روی پوست باقی می مانند و ۰٫۰۱ % برای محصولاتی که شسته می گردند , می‌شود . این ضابطه سبب شده است که خیلی از عطرهای سابق بخصوص در جور کاج و سرخسی که دربردارنده مقادیر متعددی عصاره اُوکمس می باشد فرمولشان را تغییر تحول دهند .
طبقه‌بندی شرکت‌ها و برندهای عطرسازی

معمولاً برندهای عطرسازی مبنی بر روش و ساختار فعالیتشان به گروه‌های مختلفی تقسیم می شوند که دربرگیرنده دیزاینر ( Designer ) , نیش ( Niche ) و آرتیزان ( Artisan ) میگردد .
دیزاینر ( Designer )

شرکت های خیلی بزرگ با اقتدار مالی مضاعف می باشند که در گستره وسیعی از صنعت مد یا این که خودرو سازی , ساعت‌سازی  و … به تولید مشغول بوده و به عنوان یک بخش مکمل، در زمینه تولید عطر هم فعالیت دارند. بیشتر اسمهای شناخته شده در صنعت مد در این گروه قرار دارند مانند Calvin Klein. روش عمومی این شرکت‌ها این است که با استفاده از نظر سنجی‌ها و روش‌های علمی در آمار روند سلیقه مشتریها را در ارتباط با رایحه‌های مورد علاقه، رنگ عطر، شکل محفظه و سطح درآمد آن‌ها و توان آن‌ها در پرداخت جهت هر شیشه بررسی کرده و بر اساس بازار مورد نظر خود عطری با رایحه، کیفیت و قیمت مشخصی ارائه می‌دهند. به همین دلیل این عطرها اغلب حالت عامه پسندتری داشته و مقبولیت عمومی بیشتری بدست می‌آورند. بعلت قدرت مالی فراوان کمپین‌های تبلیغاتی وسیعی راه انداخته در نتیجه اسم این برندها و عطرهای تولیدی آن‌ها بیشتر شناخته شده هستند.

منبع: سایت زنیبل

 قسمت‎های 

قیمت عطر و ادکلن شانل 

عطر و ادکلن نینا ریچی

  • amir amirniazpour
  • ۰
  • ۰

مباحث بهداشتی و زیست‌محیطی
مواد نخستین عطرها بدون ارگانیک یا این که تصنعی و مصنوعی بودن آنها در صورتی‌که که بطور چشمگیری بکار بروند شاید سبب قیمت عطر و ادکلنساز به‌وجود داخل شدن مشکلات بهداشتی یا این که زیست‌محیطی شوند . اگر چه این حوزه در دست مطالعه می باشد , البته هنوز نکات فراوان متعددی در رابطه با اثر رایحه‌ها بر سالمی آدم و محیط زیست ناشناخته باقی مانده‌است .
بهداشت
ایمنی تن
شواهد جان دار در نتیجه ها مطالعات نشریات علمی دارای اعتبار در این باره نشان می دهد که برخی از رایحه‌ها میتوانند بعضی اشخاص را سبب ساز به عارضه ها تنگی نفس نمایند , بخصوص آنهایی که در گیر آسم شدید یا این که حساسیتی می باشند . [۲۵] بعضا از رایحه‌ها هم می توانند بعضی را مبتلا سردرد یا این که عارضه ها حساسیتی پوست[۲۶] یا این که تهوع بنمایند .
در بعضا حالت , به کارگیری فراوان از بو می تواند سبب به دلایل آلرژی پوستی شود . مثلا , استوفنون , اتیل استات[نیازمند منبع] و استون[۲۱] در حالیکه در بخش اعظمی از عطرها وجود دارا‌هستند , تحت عنوان عامل ها بالقوه به وجود آورنده آلرژیهای تنفسی هم شناخته شده‌اند . اگر‌چه اثر بخش اعظمی از این مواد شیمیایی ( ارگانیک یا این که تصنعی و مصنوعی ) بستگی به حالت محیطی و غلظت آنان در رایحه داراست . به عنوان مثال لینالول که تحت عنوان یک ماده سوزش‌آور و تحریک‌کننده پوست معرفی شده است , بعلت تبدیلش به پراکسید بر روی پوست آن را در گیر سوزش می نماید , ولی کاهش غلظت یا این که استعمال از آنتی‌اکسیدانها در رایحه از این ایراد پرهیز مینمایند . فورانوکومارین ماده ارگانیک که در گریپ فروت یا این که کرفس موجود هست , قادر است موجب واکنش‌های شدید حساسیتی ویا ارتقا آلرژی به اشعه ماوراء بنفش گردد . [۳۰]

برخی از پژوهش ها بر روی مواد معطر نشان میدهند که خیلی از ترکیبات آنان میتوانند سبب سوزش پوست شوند . [۳۱] اگرچه بعضا از پژوهش‌ها نشان داده‌اند موادی مانند اوپوپوناکس مضاعف خطرناک‌تر از آنی می باشند که در عطرسازی از آنان مصرف شود , ولی هنوز اجماع علمی دراین باره نیست . [۳۲] همینطور درست است که گهگاه استنشاق هوای خالی نیز می‌تواند پوست را دچار سوزش کند.
سرطان‌زایی
شواهد علمی وجود دارد که نیترو-مشک‌هایی نظیر ماسک زیلن (Musk xylene) می‌توانند منجر به بروز سرطان شوند، در حالیکه مواد افزودنی عمومی دیگری نظیر مشک‌های مصنوعی پلی سیکلیک خاصی می‌توانند موازنه هورمونها را در بدن انسان از بین ببرند.[۳۳][۳۴] بعضی از ترکیبات طبیعی نظیر ابسولوت اوکمُس نیز شامل ترکیبات حساسیت زا و سرطان‌زا می‌باشند.
مسمومیت
مواد شیمیایی خاصی که در عطرسازی استفاده می‌شوند حتی اگر نه برای انسان، اما حداقل برای حشرات، سمی می‌باشند. برای مثال ترکیب تریسیکلودسنیل آلیل اتر که اغلب در عطرهای مصنوعی یافت می‌شود خاصیت دافع حشرات دارد
محیط زیست
آلودگی
مشک‌های مصنوعی خوشبو بوده و نسبتاً ارزان می‌باشند، به همین دلیل به مقادیر معتنابهی در محصولات شوینده لباس و تمیزکننده‌های شخصی جهت پوشش بوی بد آن‌ها استفاده می‌گردند. به همین جهت ترکیبات چند نوع از این مشک‌ها در چربی و شیر انسان[۳۸] و همچنین رسوبات و آب دریاچه‌های بزرگ واقع در شمال آمریکا یافت شده‌است.

منبع: سایت زنیبل

 قسمت‎های 

قیمت عطر و ادکلن شانل 

عطر و ادکلن نینا ریچی

  • amir amirniazpour
  • ۰
  • ۰

یک شالوده می تواند بوی واقعی‌تری از یک چیز را نسبت به عصاره خویش آن چیز ساخت کند . مثلا , پایه‌ای برای انتقال بوی «گل رز نو مرطوب» می تواندعطر و ادکلن تخمین بهتری نسبت به اسانس گل رز معمولی برای رساندن معنی بوی گل رز بعداز باران باشد . گل‌هایی مثل گاردنیا و سنبل که تا به امروز قدرتمند به عصاره‌گیری از آنها نشده‌اند , از روش مخلوط پایه‌هایی به‌وجود می آیند که از داده‌های به وجود آمده از تکنولوژی هِدسپِیس*[۲۲] ایجاد گردیده‌اند .
یک عطرساز بعد از اخذ یک درخواست میتواند با مخلوط یکسری شالوده بسرعت یک مضمون‌ را ساخت کرده , برخورد آن را تماشا کند . بعد از اخذ جواب مثبت می‌توان «لبه‌های» رایحه را صیقلی و صاف کرد .

مهندسی معکوس
نمونه‌ای از دستگاه‌های GC - MS

عطرها از روش مهندسی معکوس با به کارگیری از تکنیک‌های تحلیلی ای مانند کروماتوگرافی گازی - اسپکترومتری جرمی Gas chromatography–mass spectrometry که بطور خلاصه ( GC - MS ) به آن گفته می‌گردد و میتواند فرمول همگانی هر گونه عطری را صریح نماید , قادرند به وجود بیایند . رنج روش ( GC - MS ) ناشی از پیچیدگی مواد نخستین عطرها است . بخصوص وجود اسانس‌های ارگانیک و ترکیبهای پیچیده شیمیایی این کار را سخت‌تر میکنند . اگر‌چه هر کسی با ابزار عالی و تجربه کافی در پهنا یک‌سری روز می تواند فرمول هر عطری را بدست آورد… مشتریان و رقبا می توانند بطور تقریباً دقیقی فرمول بیشتر عطرها را محاسبه نمایند . [۲۳] محاسبه عطرهای سابق یا این که عطرهایی که در وضعیت بدی محافظت شده‌اند هم بعلت تجزیه ویا ادغام خیلی از مواد نخستین و به‌وجود داخل شدن ناخالصیها به مرور زمان ایراد میباشد . مواد اول و ترکیبات معمولاً به وسیلهٔ شناساگر کروماتوگرافی گازی می توانند تشخیص داده شوند . این دستگاه هر ماده شیمیایی را از روش رایحه یا این که خصوصیات فیزیکی آن تشخیص می دهد . مهندسی معکوس عطرهای چیره در بازار , بعلت سادگی نسبی کار با ابزار GC , فشار مو جود برای ایجاد عطرهای بسیار پر طرفدار و طبیعت پر سود بازار عطر، بسیار معمول می‌باشد.
نگهداری عطر

ترکیبات عطرها در صورت عدم نگهداری مناسب به علل زیر می‌توانند کیفیت شان را از دست داده یا کاملاً از بین بروند:

    گرما
    نور خورشید
    اکسیژن
    مواد آلی خارجی

نگهداری مناسب عطرها به معنی دور نگه داشتن آن‌ها از گرما و نور خورشید می‌باشد. یک بطری بازشده در صورتی که درست نگهداری شود تا چندین سال می‌تواند کیفیت بوی خود را ثابت نگهدارد.[۱۳] اما وجود اکسیژن در فضای بالای بطری و همچنین عوامل محیطی در بلند مدت بوی عطر را تغییر خواهند داد.

بهترین شرایط نگهداری عطرها اینست که در هنگام عدم مصرف در محفظه‌های تاریک آلومینیومی یا بسته‌بندی اصلی خود نگهداری شده و در دمایی بین ۳ تا ۷ درجه سلسیوس نگهداری شوند. موزه (Osmothèque Osmothèque) که یک مرکز و موزه نگهداری عطر می‌باشد، عطرهای خود را در محفظه‌های آلومینیومی که فضای خالی آن‌ها با گاز آرگون پر شده و در دمای ۱۲ درجه سلسیوس نگهداری می‌کند.[۲۴] اگرچه خارج کردن اکسیژن از فضای بالایی بطری‌ها سخت است اما استفاده از پاشنده‌های اسپری نسبت به بطری‌های درباز، یا غلطکی کمتر عطر را در معرض اکسیژن قرار می‌دهد. بعلاوه، اسپری، عطر داخل بطری را از قاطی شدن و برخورد با گردوخاک، خرده ریزه‌ها و پوست که می‌توانند کیفیت عطر را کاهش دهند دور نگه می‌دارد.

منبع: سایت زنیبل

 قسمت‎های 

قیمت عطر و ادکلن بولگاری 

عطر و ادکلن کلوین کلین

  • amir amirniazpour
  • ۰
  • ۰

هر روغن معطری دربرگیرنده ده‌ها تا صدها مواد افزودنی متفاوت میباشد و این مورد بسته به دسته نقشی است که آن بو بازی خواهد کرد . این مواد افزودنی را می‌توان قیمت عطر و ادکلنبه مشقت به چهار تیم گوناگون تقسیم کرد :
بوهای اساسی ( قلب ) : مشتمل بر یک یا این که یکسری ماده برای معنی خاصی نظیر «رز» هست . در قبال , یک سری ماده متفاوت می توانند با نیز ادغام شوند تا یک بوی حساس به طور «انتزاعی» به وجود بیاید به‌طوری‌که هیچ تشابهی با مواد مو جود در طبیعت نداشته باشد . به عنوان مثال بوهای ناامیدی و رز میتوانند با نیز ادغام شوند تا یک بو با بوی انتزاعی گل‌ها به وجود آورند . مزه دهنده کولا ( cola ) یک نمونه عالی برای بوی حساس انتزاعی میباشد .
اصلاح‌کنندهها : این مواد بوی مهم را طوری تغییر و تحول میدهند تا یک ویژگی خاصی را در آن ساخت کنند : به عنوان مثال , استرهای میوه‌ای به یک بوی مهم گلی بیشتر میگردد تا بویی با خصوصیات گلی - میوه‌ای به‌وجود بیاورند ; کالون و بوی مرکبات میتوانند به خواسته تازه‌تر کردن بو گلی بیشتر شوند . بوی گیلاس در کولا - گیلاس قادر است تحت عنوان یک اصلاح‌کننده در حیث گرفته شود .
ترکیب گرها : یک مجموعه بزرگ از مواد افزودنی می باشند که انتقال بوی یک بو در میان لایه‌های گوناگون مو جود در آن را ملایم و روان خیس می نمایند . اینها خودشان تحت عنوان جزئی از افزودنیهای بوی اساسی هم می توانند به کارگیری شوند . از ترکیبات معمول که تحت عنوان ترکیب گر استعمال میشوند می‌توان از لینالول و هیدروکسی سیترونلال ( hydroxycitronellal ) اسم پیروزی .
تثبیت‌کنندهها : تحت عنوان یک بالشتک یا این که تکیه‌گاه برای تقویت بوی دارای اهمیت بکار می روند . خیلی از رزینها , بوهای چوب و پایه‌های amber تحت عنوان تثبیت‌کننده به کارگیری می گردند .

نُت‌های بالایی , میانی و اساس هر عطری می توانند مستقل بوهای دارای اهمیت و افزودنیهای تقویت‌کننده جداگانه‌ای داشته باشند . آن‌گاه عطرساز , ترکیب روغنهای معطر بدست آمده را در اتانول و آب حل کرده , و در تانکهایی برای یک سری هفته نگه می‌دارد و بعد آن‌ها را با ابزارهای خاصی فیلتر می‌کند تا مواد موجود در مخلوط عطر تثبیت شده و هر گونه خرده ریزه و ته‌نشینی از آن زدوده گردد. آنگاه مخلوط عطر در بطریهای مخصوص بسته‌بندی می‌شوند.[۲۱]
پایه‌های رایحه

امروزه به جای اینکه یک رایحه را از بنیان تا انتها بسازند، خیلی از عطرها و ادوکلن‌های مدرن با استفاده از پایه‌های رایحه یا بطور خلاصه پایهها ساخته می‌شوند. هر پایه در ذات خود یک عطر پیش ساخته‌است که از اسانسها و مواد شیمیایی معطر ساخته شده‌است، و بر اساس یک مفهوم ساده مانند «علف تازه بریده شده» و «سیب ترش آبدار» فرمول بندی شده‌اند. خیلی از عطرهای خط Aqua Allegoria از شرکت Guerlain با مفاهیم رایحه‌ای ساده‌شان مثال خوبی از این هستند که پایه‌های رایحه چگونه می‌توانند باشند.

از آنجایی که پایه‌ها قابل استفاده مجدد در عطرهای مختلف می‌باشند، تلاش برای ساخت و توسعه پایه‌های جدید به اندازه تولید خود عطرهای موجود در بازار زیاد می‌باشد. بغیر از استفاده مجدد، بکارگیری پایه‌ها در عطرسازی منافع دیگری نیز دارد:

    استفاده از مواد افزودنی ای که بوی «سخت» یا «پرقدرت» دارند، و بشکل پایه‌های ترکیب شده به‌وجودآمده‌اند، در عطرسازی راحت‌تر می‌باشد.

منبع: سایت زنیبل

 قسمت‎های 

قیمت عطر و ادکلن کلوین کلین 

عطر و ادکلن لانکوم

  • amir amirniazpour
  • ۰
  • ۰

کُنکریت : مواد معطری که با به کار گیری از طریق استخراج با حلال با هیدروکربنهای فرارو گریز , از مواد ناپخته بدست می آیند . کنکریت‌ها بعلت سهولت حل شدن ترکیب‌های آب گریزو فعطر و ادکلنرار در حلال‌ها , دربردارنده اندازه متعددی موم میباشند . به همین جهت کنکریت‌ها در پروسه بعدی با استعمال از طریق تقطیر یا این که استخراج با حلال اتانول بیشتر تصفیه می شوند . کنکریت‌ها موادی مومی صورت یا این که جامدهای رزینی یا این که روغن‌های غلیظ مایع میباشند .
اسانس : مواد معطری که از روش روش تقطیر یا این که پرس سرد از مواد ناپخته بدست آمده و به صورت مایع روغنی چشم می شوند . برخی اوقات به مواد بدست آمده از طریق پرس سرد , روغن پرس گفته می شود .
پماد : چربی جامد معطری که از طریق استخراج با روغن‌های جاذب بدست می آید , پماد گفته میگردد , که ترکیبات معطر در مواد ناپخته در آن به چربی حیوانی جذب می شوند . پمادها بشکل مواد جامد روغنی و چسبناک چشم میگردند .
تنتور : به مواد معطری که بدون واسطه از روش شناور کردن مواد نخستین در اتانول بدست میایند . تنتورها به صورت مایع رقیق چشم میشوند .
محصولاتی که از روش‌های متفاوت استخراج می شوند به نام‌های مختلفی معروفند چه بسا در صورتی منابع اولیه‌شان یکی باشد . به عنوان مثال , شکوفه‌های فصل بهار نارنج که زیر پروسه استخراج با حلال قرار می گیرند , محصولاتی بنام «ابسولوت فصل بهار نارنج» می دهند ولی در صورتی‌که از طریق تقطیر اسانس‌گیری شوند به فرآورده آن «روغن نرولی» ( neroli oil ) گفته میشود .
ساخت رایحه

ساخت عطرها بخش مهمی از خیلی از صنعت های را از ایجاد کالاهای گران‌قیمت گرفته , تا صنعت های غذایی و مواد شیمیایی خانگی , دربر می گیرد . استعمال از بو یا این که ترکیبات معطر در‌این صنعت های , به خواسته به کار گیری از شم بویایی مصرف‌کنندگان جهت جلب اعتنا آنان برای خرید رایحه یا این که جنس معطر هست . به همین جهت رغبت متعددی برای کشف کردن فرمول عطرهایی که به نظر زیبایی شناختی برای مردمان دلپذیر باشد موجود هست .
عطرساز
نوارهای کاغذی جاذب جوهر ( Paper blotters ) اکثر زمان ها بوسیله بو سازان برای نمونه‌گیری و استشمام عطرها استفاده می‌شوند.

ساخت عطرها به متخصصین ترکیب عطرها، که در این صنعت به عطرساز یا پرفیومر (perfumer) معروف هستند سپرده می‌شود. گاهی به آن‌ها بعلت توانایی خوب بویایی اشان و مهارتشان در ترکیب عطرها، نِز (Nez) که معادل فرانسوی کلمه انگلیسی (nose) یا بینی است گفته می‌شود. ساخت عطرها با راهنمایی و نظرات مشتری‌ها یا کارکنان یک عطرساز شروع می‌شود. مشتری یک عطرساز یا کارکنانش، شامل خانه‌های مُد و شرکت‌های بزرگ از صنایع مختلف می‌باشند. در مرحله بعد، عطرساز با ترکیب رایحه‌ها و مواد معطر مختلف به بوی مورد نظر دست یافته و فرمول آن را به مشتری می‌فروشد. این عطرها آنگاه یا در ساخت محصولات دیگر، به عنوان رایحه‌های کاربردی (مانند شامپو، لوازم آرایش، شوینده‌ها، داخل اتومبیل و غیره) استفاده گشته، یا به عنوان رایحه‌های لطیف (fine fragrance) در جامعه بازاریابی شده و به فروش می‌رسند.[۱۳]
تکنیک
اگرچه هیچ روش یگانه و استانداردی برای ساخت و فرمولبندی عطر وجود ندارد، اما چارچوب‌های کلی ای وجود دارند تا چطور یک عطر، از یک مفهوم می‌تواند ساخته شود. خیلی از افزودنیهای موجود در عطر در بوی آن تأثیری ندارند. خیلی از عطرها حاوی مقادیری از آنتی‌اکسیدان‌ها و مواد رنگزا می‌باشند تا طول عمر و بازاریابی و فروش آن‌ها را بهبود بخشند.
چارچوب اساسی
یک «اُرگ عطر» در شهر گرس، که در آن عطرساز با صدها اسانس می‌نوازد

منبع: سایت زنیبل

 قسمت‎های 

قیمت عطر و ادکلن کلوین کلین 

عطر و ادکلن بولگاری

  • amir amirniazpour
  • ۰
  • ۰

تقطیر
دستگاه تقطیر سابق کمپانی Fragonard

یک روش معمول در تنظیم ترکیبات معطر از گیاهانی مثل فصل بهار نارنج و گل رز هست . قیمت عطر و ادکلندرین روش , مواد ناپخته حرارت داده شده و مواد معطر از روش میعان بخار به وجود آمده بدست می آیند .

تقطیر با بخار آب : بخار آبی‌رنگ که از جوشاندن آب ساخت می شود از مواد ناپخته عبور داده شده و مواد معطر گریز را جدا می نماید . میعانات بدست آمده از تقطیر در بالن فلورنس جمع‌آوری میگردد . اینکار منجر می شود تا آب به سادگی از روغنهای معطر جدا شود . آب بدست آمده از میعان که کمی مواد معطر در خویش داراست به هیدروسُل دارای شهرت بوده و گهگاه فروخته می‌گردد . این روش استخراج برای منابع گیاهی نو مثل گل , برگ و ساقه‌ها زیاد رایج هست .
تقطیر خشک/تقطیر تخریبی : درین روش مواد نپخته بطور بدون واسطه و فارغ از حلال نگهدارنده‌ای نظیر آب در ظرف تقطیر حرارت داده میشوند . ترکیبات معطری که با حرارت دوچندان بدست آمده‌اند اکثر وقت ها پایین تأثیر روند گرماکافت سوای آب قرار گرفته و ترکیبات معطر دیگری را به‌وجود می آورند . این روش برای استخراج ترکیبات معطر از کهربا و رایحه‌های چوبی که در آنان موقعیت سوختگی مورد علاقه باشد بکار گرفته میشود .
تقطیر جزو به قسمتی از : با به کار گیری از ساختمان بلند تقطیر اجزاء گوناگون تقطیر شده از یک ماده بطور انتخابی میتوانند جدا گشته تا بوی متاع پایانی را بهبود ببخشند . اگر‌چه این روش زیاد گران تمام میگردد , ولی گهگاه برای حذف بوهای نامطبوع از مواد , بکارگرفته میگردد تا رایحه ساز را در در دست گرفتن روند ادغام عطرها امداد کند .

پرس سرد

برای تهیه و تنظیم روغن درین روش مواد نپخته زیر فشار و پرس قرار می گیرند . از در بین تمام مواد ناپخته جانور , این روش صرفا برای استخراج روغن‌های معطر پوست میوه مرکبات استعمال می‌گردد , چراکه روغن جان دار در آن به اندازه‌ای دوچندان است که به کار گیری از آن را بطور اقتصادی  ممکن می‌نماید.
استخراج بوسیله روغن‌های جاذب

در این روش مواد معطر جذب یک چربی یا موم جامد شده و بعد به وسیلهٔ اتانول روغنهای مطر از آن‌ها جدا می‌گردند. این روش وقتی بکار می‌رود که بعلت تغییر ماهیت روغنهای معطر، بعلت وجود حرارت بالا، از روش تقطیر نتوان استفاده کرد. این روش امروزه بعلت هزینه‌های گزاف آن و وجود روش‌های مؤثرتر دیگر، بطور معمول استفاده نمی‌شود.[۱۴]
نام رایحه‌های استخراج شده

به رایحه‌های استخراج شده از روش‌های بالا بطور کلی «اسانس» (Essntial oils) گفته می‌شود. در صنعت عطرسازی زبان دقیقتری وجود دارد تا منبع، خلوص و تکنیک استخراج یک اسانس را شرح دهد. از این مواد استخراج شده، فقط ابسولوت، اسانس، و تنتورها بطور مستقیم در فرمول بندی عطرها استفاده می‌شوند.

    ابسولوت: مواد معطری هستند که از طریق خلوص پماد یا کنکریت و با استفاده از اتانول بدست می‌آیند. با استفاده از یک ترکیب آب دوست مانند اتانول، بدون حل کردن ملکولهای مواد غیرمعطر مومی، بیشتر ترکیبات معطر از مواد مومی شکل استخراج می‌شوند. ابسولوت‌ها به شکل یک مایع روغنی دیده می‌شوند.

منبع: سایت زنیبل

 قسمت‎های 

قیمت عطر و ادکلن لانکوم 

عطر و ادکلن شانل

  • amir amirniazpour
  • ۰
  • ۰


یکی از گروه‌هایی که بطور گسترده‌ای از روش‌های تصنعی و مصنوعی ساخته می شود مشک سپید می باشد . این مواد در تمامی انواع عطرهای تجاری تحت عنوان دورنما خنثی در نت میانی بکعطر و ادکلنار میرود . این مشک‌ها به اندازه متعددی در پودرهای رختشویی بیشتر میگردند تا یک بوی تمیزی را تا زمان متعددی در لباس‌های شسته شده ساخت نماید .
بیشتر مواد معطر تصنعی در جهان به وسیله تعداد معدودی از شرکت‌ها ساخت میگردند نظیر :
آی اف اف ( ( International Flavors and Fragrances ( IFF )
جیودان ( Givaudan )
فیرمنیخ ( Firmenich )
تاکاساگو ( Takasago )
سیمرایز ( Symrise )
هر کدام از این شرکت‌ها هر ساله تنی چند از روش‌های مخصوص بفرد ایجاد خویش را در ساخت مواد معطر تصنعی ثبت ابتکار عمل میکنند .
خصوصیات
مواد ارگانیک و تصنعی بخاطر داشتن خصوصیات بویایی متفاوتشان در عطرسازی به کارگیری میگردند
روش‌های تهیه و تنظیم مواد معطر
گذشته از این که رایحه از مخلوط مواد معطر بدست بیاید , مواد معطر نخستین مورد استعمال در عطرهای متعدد می بایست تهیه و تنظیم گردند . مواد معطر تصنعی از روش واکنش‌های جانور در شیمی آلی ساخت شده , تخلیص میگردند . مواد معطر مو جود در منابع ارگانیک با به کارگیری از روش‌های استخراج گوناگون از مواد نپخته استخراج می گردند . سود این استخراج بسته به میزان موم در مواد استخراج شده اسانس , ابسولوت ( absolute ) , کُنکریت ( concrete ) یا این که کره نامیده میگردند . [۲۰] کلیه این روشها , تا اندازه‌ای , بوی ترکیبات معطر بدست آمده از مواد اول را تغییر تحول می دهند . این نقص‌ بعلت استعمال از گرما , حلال‌های توانا یا این که تأثیر اکسیژن در فرآیند استخراج هست که ترکیبات معطر را از وضعیت ارگانیک بیرون کرده به‌طوری‌که خصوصیات بویایی آن را تغییر‌و تحول داده یا این که کاملاً بی‌بو می‌سازد .
روش‌های استخراج مایع - مایع ( استخراج با حلال )
نمایش طرح کلی دستگاه‌ها در استخراج با سیال فوق بحرانی

مهم‌ترین و متداول‌ترین روش اقتصادی استخراج ترکیبات معطر در عطرسازی نوین می باشد . در‌این روش مواد نپخته در حلالهایی که می توانند ترکیبات معطر متبوع را در خویش حل نمایند غوطه ور میگردند . کار خیساندن در‌این روش از چند ساعت تا چند ماه می‌تواند طول بکشد. اغلب ترکیبات معطر مواد چوبی، فیبری و حیوانی از این روش استخراج می‌شوند. مواد معطری که بعلت فراریت زیاد از طریق تقطیر نمی‌توانند استخراج گردند و همچنین آنهایی که دما، ترکیبات و ماهیت آن‌ها را عوض می‌کند، از این روش استخراج می‌شوند. حلال‌هایی که معمولاً در روش خیساندن/استخراج با حلال استفاده می‌گردند شامل هگزان و دی متیل اتر می‌شوند. محصول این روش بنام کنکریت (concrete) معروف است.
    استخراج با سیال فوق بحرانی: یک روش نسبتاً جدید برای استخراج ترکیبات معطر از مواد خام که در آن از دی‌اکسید کربن فوق بحرانی استفاده می‌شود. با توجه به دمای پایین پروسه و همچنین غیرفعال بودن دی‌اکسید کربن، ترکیبات معطر استخراج شده بویی بسیار نزدیک به مواد خام اولیه دارند.
    استخراج با اتانول: نوعی از استخراج با محلول که ترکیبات معطر را مستقیماً از مواد خام خشک بدست می‌آورد، علاوه بر آن مقداری ترکیبات روغنی ناخالص در نتیجه این فرایند باقی می‌ماند. این روش برای استخراج مواد معطر از گیاهان تازه استفاده نمی‌شود، چرا که مقدار زیادی آب باقی می‌ماند که ترکیبات معطر آن دوباره بایستی توسط حلال استخراج گردد.

منبع: سایت زنیبل

 قسمت‎های 

قیمت عطر و ادکلن کلوین کلین 

عطر و ادکلن نینا ریچی

  • amir amirniazpour
  • ۰
  • ۰

برگ و جوانه : برگ‌هایی که بطور معمول در صنعت رایحه به کار گیری میشوند مشتمل بر برگ اسطوخودوس , نعناع هندی ( Patchouli ) , مریم گلی , بنفشه , رزماری و برگ‌های مرکبات میگردد . قیمت عطر و ادکلنگه گاه برگ‌ها به جهت افزودن نُت‌های «سبز» به عطرها بها پیدا می کنند , برگ‌هایی مثل گوجه خارجی و کاه از این پاراگراف میباشند .
ریشه , ریزوم و پیاز : قسمت‌های تحت زمینی گیاهانی که به‌طور معمول در صنعت عطرسازی به کارگیری می شوند مشتمل بر ریزوم‌های زنبق , ریشه‌های خس خس ( vetiver , در هند به آن خوس گفته می گردد ) و ریزوم‌های متعدد از خانواده زنجبیل می باشند .
بذر : بذر هویج , لوبیای تونکا ( Tonka bean ) , گشنیز , زیره , لوبیای کاکائو , جوز هندی , هل سبز و انیسون از منابع معمول در عطرسازی هستند .
چوب درختان : به کار گیری از روغن و عصاره چوب برخی از درختان , از آنجاییکه تأمین‌کننده نُت اساس در صنعت عطرسازی میباشند , غیرقابل دیده پوشی می باشند . درختانی که چوبشان درین صنعت به کارگیری میگردند دربرگیرنده عود هندی ( agarwood ) , کفش تابستانی ( sandalwood ) , رُزوود ( rosewood ) , توس یا این که غان , سرو , اُرِس و کاج می باشند .
رزین ( صمغ ) : صمغ‌ها از قدیم در صنعت بو و عودسازی گرانبها بوده‌اند . رزینهای معطر و ضدعفونی‌کننده و عطرهای دربرگیرنده رزینها در اکثری از فرهنگ‌ها تحت عنوان دارو در معالجه بیماری‌های بیشماری بکار می‌رفته‌است . صمغ‌هایی که بیشتر در عطرسازی استعمال می گردند مشتمل بر رزین لابدانوم ( Labdanum ) , باریجه , بوته کندر , مرّ , بلسان پرویی ( Peru Balsam ) , صمغ بنزوئین ( Benzoin resin ) , بلسان ( درخت گل حنا ) هستند . صمغ کاج و نراد منابع ترپن‌ها می‌باشند , ماده‌ای که در ساخت تصنعی و مصنوعی اکثری از مواد معطر دیگر به کار می روند . کهربا و کوپال که در عطرسازی به کارگیری می گردند فسیل تراوشات صمغ‌های مخروطیان میباشند .

منابع جانوری
آهوی مشک سیبریایی

سیویت آفریقایی : همینطور به مشک سیویت دارای اسم و رسم است , که از گونی معطر این موجود به دست می آید .
هایر رِیسیوم : به سنگ آفریقایی دارای اسم و رسم است , که از فضولات سنگ شدهٔ خرگوش کوهی صخره به دست میاید . [۱۸]
مشک آهو : اصولا از کیسه مشک آهوی آسیایی گرفته می‌شود، امروزه این نوع مشک با نوع مصنوعی آن که به مشک سفید معروف است جایگزین گردیده‌است.
    کاستوریوم: از بدن سگ آبی آمریکای شمالی گرفته می‌شود.
    عنبر سائل: تکه‌ای از ترکیبات چربی اکسید شده، که از بدن نهنگ عنبر گرفته می‌شود. از آنجایی که برداشت عنبر سائل از بدن نهنگ عنبر بدون هیچ گونه آسیبی به بدن جانور انجام می‌شود، از معدود عوامل معطر حیوانی است که دربارهٔ آن بحث‌های جانبی کمی وجود دارد.
    شانه عسل: که از کندوی زنبور عسل بدست می‌آید. موم عسل و خود عسل هردو از طریق حلال‌ها می‌توانند استخراج شوند و ابسولوت (absolute) بوجود آورند. موم عسل در اتانول حل شده و اتانول تبخیر می‌شود تا ابسولوت موم عسل بدست آید.

دیگر منابع طبیعی

    گلسنگ: گلسنگ‌های متعارف مورد استفاده شامل اوکمُس (oakmoss) و تریمُس (treemoss) می‌باشند.
    جلبک دریایی: تقطیر شده آن‌ها گاهی به عنوان روغن اسانس در عطرسازی استفاده می‌شود. جلبک‌هایی از نوع Fucus vesiculosus که بطور عامه به آن bladder wrack گفته می‌شود بدین منظور استفاده می‌گردند. اسانس جلبک‌های به علت هزینه‌های زیاد تولید و قدرت بویایی کمترشان به ندرت استفاده می‌شوند، در عوض جانشینان مصنوعی آن‌ها بیشتر در بازار کاربرد دارند.

منابع مصنوعی

خیلی از عطرهای مدرن شامل مواد معطر مصنوعی می‌باشند. در فرایندهای مصنوعی رایحه‌هایی بوجود می‌آیند که در طبیعت یافت نمی‌شوند. برای مثال کالون (calone) که یک ترکیب مصنوعی می‌باشد، بوی اُزونی، تازه و براقی دارد و به‌طور گسترده‌ای در عطرهای جدید استفاده می‌شود. گاهی مواد مصنوعی جانشین مواد طبیعی ای می‌شوند که به سختی از طبیعت بدست می‌آیند. بطور مثال کومارین و لینالول دو ماده طبیعی هستند که بسیار ارزانتر از سنتز ترپن نیز بدست می‌آیند. بوی ارکیده (اسید سالیسیلیک) معمولاً بطور مستقیم از خود گیاه گرفته نمی‌شود بلکه بطور مصنوعی طوری ساخته می‌شود تا مطابق بوی ارکیده‌های مختلف باشد.

منبع: سایت زنیبل

 قسمت‎های 

قیمت عطر و ادکلن کلوین کلین 

عطر و ادکلن بولگاری

  • amir amirniazpour
  • ۰
  • ۰

چرخ عطر

چرخ بو روش طبقه‌بندی تقریبا جدیدی است که به‌طور گسترده‌ای در خرده فروشی و در صنعت رایحه از آن به کار گیری میگردد . عطر و ادکلناین روش در سال ۱۹۸۳ به وسیله مایکل ادواردز , یک مشاور در صنعت بو , پدیدآمد که طرح خویش را از طبقه‌بندی عطر و رایحه ارائه اعطا کرد . طرح تازه به خواسته تسهیل در طبقه‌بندی عطرها و برنامه نام‌گذاری هر طبقه , و همینطور برای آشکار کردن رابطه دربین هریک از کلاس‌های منحصر ساخته شده است . [۱۷]

در طبقه‌بندی سال ۱۹۸۳ پنج خانواده استاندارد از گل , شرقی , چوبی , آروماتیک , و جدید تشکیل شده است . چهار خانواده نخستین بیشتر کلاسیک و سنتی میباشند در حالی که تیم انتها متشکل از عطر نو , روشن و منزه مرکبات و عطر اقیانوسی است که با اعتنا به ترقی در تکنولوژی بو به وجود آمده‌اند . هریک از خانواده‌ها به نوبه خویش به ذیل گروه‌هایی تقسیم شده و در نزدیکی چرخ تروتمیز گردیده‌اند .
منابع ترکیبات معطر
گیاهی

زمان متعددی است که گیاهان تحت عنوان منابع اسانس و ترکیبات معطر استعمال می شوند . این مواد معطر معمولاً تحت عنوان یک فرآیند ثانویه در گیاهان جهت نگهداری آنها در قبال گیاهخواران , امراض و جذب حشره‌ها گرده افشان ساخت میگردد . گیاهان اصلی ترین منشا در تأمین مواد معطر در صنعت عطرسازی هستند . منابع این ترکیبات از قسمت‌های متفاوت گیاه قادر است باشد . یک گیاه بیشتراز یک ماده معطر قادر است داشته باشد , مثلا دانه گشنیز نسبت به ساقه و برگ آن بوی کاملاً متفاوتی دارااست . برگ‌های نارنج , شکوفه‌های آن , و پوست میوه اش به ترتیب منابعی برای پتیتگرین ( petitgrain ) , اسانس فصل بهار نارنج ( neroli ) , و روغن نارنج ( orange oils ) هستند .
قسمت‌های گوناگون نارنج

پوست : پوسته‌هایی که بطور معمول استعمال می شوند دربرگیرنده دارچین و درخت گنه گنه عطری هستند . روغن معطر پوسته ریشه گیاه ساسافراس ( Sassafras ) به خواسته به کارگیری از ماده مهم آن سافرول ( safrole ) که برای ساخت مواد معطر تصنعی دیگر استفاده می‌شود، بطور مستقیم یا خالص شده‌استفاده می‌گردد.
    گل و شکوفه: بدون شک یکی از بزرگ‌ترین منابع عطرسازی می‌باشد، که شامل گل‌های واریته‌های مختلفی از رز و یاس، گل مریم، نرگس، شمعدانی عطری، اُسمانتوس(osmanthus)، پلومریا، میموزا (mimosa)، پیچ امین الدوله، گل یخ، کاسی (Cassie) از درخت آکاسیا فارنسیانا (Acacia farnesiana) و امبرِت (ambrette)به همراه شکوفه‌های مرکبات و درخت یلانگ-یلانگ (ylang-ylang) می‌شود. غنچه‌های بازنشده میخک صدپر نیز هر چند به عنوان گل در نظر گرفته نمی‌شوند اما استفاده می‌گردند. ارکیده‌ها بطور تجاری در عطرسازی استفاده نمی‌شوند به غیر از وانیل که به عنوان یک ارکیده بعد از گرده افشانی و تشکیل کیسه بذر آن در عطرسازی استفاده می‌شود.
    میوه‌ها: میوه‌های تازه‌ای مثل سیب، توت فرنگی و گیلاس بعد از استخراج متأسفانه بوی مورد انتظار را ندارند. اگر این بوها در عطری وجود داشته باشد ناشی از ترکیبات مصنوعی می‌باشد. میوه‌های لیتسه آ (litsea cubeba)، وانیل و اُرِس (juniper berry) از استثناها می‌باشند. بیشتر میوه‌هایی که بطور معمول استفاده می‌شوند مانند مرکباتی نظیر پرتقال، نارنج، لیمو ترش و لیمو شیرین، ترکیبات معطرشان از پوست آن‌ها استخراج می‌گردد. اگر چه پوست گریپ فروت هنوز برای مواد معطرش استفاده می‌شود، اما از آنجاییکه مواد طبیعی آن دارای ماده سولفور بوده و بوی بدی ایجاد می‌کنند، بیشتر ترکیبات معطر با بوی گریپ فروت در بازار بطور مصنوعی ساخته می‌شوند.

منبع: سایت زنیبل

 قسمت‎های 

قیمت عطر و ادکلن نینا ریچی 

عطر و ادکلن لانکوم

  • amir amirniazpour
  • ۰
  • ۰

تستر : به آن گونه از عطرهایی گفته میگردد که ساخت آنچه به وسیله سوله مامان و چه بوسیله کارگاه جات ساخت رایحه باشد بایستی نت‌های بویایی آن تاحد مضاعف متعددی شبیه و دقیمت عطر و ادکلنر حدود بو اورجینال بوده تا بتواند به مخاطب تا حد متعددی به عبارتی شم بویایی رایحه اورجینال را انتقال دهد . عطرهای تستری که به وسیله سوله مامان ساخت می گردد بدون‌پول و تنها ( برای آزمایش مشتری بوده که بعضی ( به همراه عطرهای تستر ساخت شده بوسیله سوله جات دیگر با قیمتی چندبرابر کمتر از رایحه اورجینال به فروش میرسند .
خانواده‌های بویایی

گروه‌های متفاوت عطرها را نظیر هر طبقه‌بندی دیگری نمی توان بطور بی نقص در طبقات جداازهم قرار اعطا کرد , هر رایحه‌ای طیف‌هایی از سایر گروه‌های بویایی داراست . چه بسا عطرهایی که تحت عنوان تک گل ارائه می گردند , هر چند بطور خیلی دقیق ته بوها و آثاری از خانواده‌های دیگر در خویش دارااست . رایحه‌ای که کاملاً بشود آن را به یک خانواده بویایی یگانه منسوب کرد کم کم پیدا می شود به این دلیل که مشروط به اینست که مواد تشکیل دهنده آن تنها از یک مواد آروماتیک مختص تشکیل شود .

تحت عنوان نقطه آغاز برای تشریح یک عطر از طبقه‌بندی خانواده‌های متعدد بویایی استعمال میشود , البته آن به تنهایی توانمند به ابلاغ خصوصیات یگانه آن بو نمیباشد . طبقه‌بندی سنتی از حدود ۱۹۰۰ میلادی پدید آمد ; که دربرگیرنده هفت خانواده گل صرفا , مدل گلها , شرقی , چوب , چرم , کاج و سرخسی ( معطر ) می شد , ولی امروزه از طبقه‌بندی مدرنی به کار گیری می شود که از سال ۱۹۴۵ میلادی درپی پیشرفت‌های پهناور در تکنولوژی عطرسازی و همینطور تغییرات در سبک و مذاق مردمان به وجود آمد :

گل‌ها : رایحه‌های که مشتمل بر بوی یک یا این که چندین گل متعدد باشد . یک نمونه مطلوب رایحه Beautiful از کمپانی Estée Lauder میباشد .
سبز : این عطر احساساتی مانند بوی چمن پس از کوتاه کردن آن‌ها , برگ‌های سبز که له شوند یا این که خیار ساخت می‌نمایند . تحت عنوان دو نمونهمی‌توان به Sisley's Eau de Campagne یا Aliage از شرکت Estée Lauder اشاره کرد.
    آبی، اقیانوسی یا اُزونی: جدیدترین طبقه در خانواده عطرها که از سال ۱۹۹۱ میلادی با تولید عطر Dune توسط Christian Dior وجود آمد. یک بوی بسیار تمیز و مدرن که منجر به تولید عطرهای دو جنسیتی جدید (که به‌طور مشترک توسط خانم‌ها و آقایان استفاده می‌شوند) شده‌است. بطور معمول کالون، یک ماده مصنوعی که از سال ۱۹۶۶ میلادی تولید می‌گردد، در این عطرها به کار گرفته می‌شود. این ماده همچنین برای تغییر جزئی در رایحه‌های گل، شرقی و چوب به کار گرفته می‌شود.
    مرکبات: یک خانواده قدیمی در گروه‌های بویایی که حتی تا این اواخر در ادوکلن‌های خنک و تازه استفاده می‌شد. پیشرفت‌های جدید عملاً ساخت مواد جدیدی با رایحه‌های مشابه در این گروه را ممکن ساخته‌است. عطر Brut یک مثال خوب در این زمینه‌است.
    میوه‌ای: شامل عطری از میوه‌ها، به غیر از مرکبات مانند هلو، cassis (انگور فرنگی سیاه، گونه‌ای قره قات)، انبه، میوه گل ساعتی، و غیره می‌باشد. عطر Botrytis توسط شرکت Ginestet جزو این گروه می‌باشد.
    خوراکی:بویی با کیفیتی مانند " خوراکی " یا " دسر ". این بو شامل نت‌هایی مانند وانیل، لوبیای تونکا (tonka bean) و کومارین (coumarin)، و ترکیبات مصنوعی طراحی شده با بویی شبیه به طعم غذا می‌باشد. Angel توسط Thierry Mugler یک نمونه از این عطرها می‌باشد.

منبع: سایت زنیبل

 قسمت‎های 

قیمت عطر و ادکلن نینا ریچی 

عطر و ادکلن کلوین کلین

  • amir amirniazpour