تقطیر
دستگاه تقطیر سابق کمپانی Fragonard
یک روش معمول در تنظیم ترکیبات معطر از گیاهانی مثل فصل بهار نارنج و گل رز هست . قیمت عطر و ادکلندرین روش , مواد ناپخته حرارت داده شده و مواد معطر از روش میعان بخار به وجود آمده بدست می آیند .
تقطیر با بخار آب : بخار آبیرنگ که از جوشاندن آب ساخت می شود از مواد ناپخته عبور داده شده و مواد معطر گریز را جدا می نماید . میعانات بدست آمده از تقطیر در بالن فلورنس جمعآوری میگردد . اینکار منجر می شود تا آب به سادگی از روغنهای معطر جدا شود . آب بدست آمده از میعان که کمی مواد معطر در خویش داراست به هیدروسُل دارای شهرت بوده و گهگاه فروخته میگردد . این روش استخراج برای منابع گیاهی نو مثل گل , برگ و ساقهها زیاد رایج هست .
تقطیر خشک/تقطیر تخریبی : درین روش مواد نپخته بطور بدون واسطه و فارغ از حلال نگهدارندهای نظیر آب در ظرف تقطیر حرارت داده میشوند . ترکیبات معطری که با حرارت دوچندان بدست آمدهاند اکثر وقت ها پایین تأثیر روند گرماکافت سوای آب قرار گرفته و ترکیبات معطر دیگری را بهوجود می آورند . این روش برای استخراج ترکیبات معطر از کهربا و رایحههای چوبی که در آنان موقعیت سوختگی مورد علاقه باشد بکار گرفته میشود .
تقطیر جزو به قسمتی از : با به کار گیری از ساختمان بلند تقطیر اجزاء گوناگون تقطیر شده از یک ماده بطور انتخابی میتوانند جدا گشته تا بوی متاع پایانی را بهبود ببخشند . اگرچه این روش زیاد گران تمام میگردد , ولی گهگاه برای حذف بوهای نامطبوع از مواد , بکارگرفته میگردد تا رایحه ساز را در در دست گرفتن روند ادغام عطرها امداد کند .
پرس سرد
برای تهیه و تنظیم روغن درین روش مواد نپخته زیر فشار و پرس قرار می گیرند . از در بین تمام مواد ناپخته جانور , این روش صرفا برای استخراج روغنهای معطر پوست میوه مرکبات استعمال میگردد , چراکه روغن جان دار در آن به اندازهای دوچندان است که به کار گیری از آن را بطور اقتصادی ممکن مینماید.
استخراج بوسیله روغنهای جاذب
در این روش مواد معطر جذب یک چربی یا موم جامد شده و بعد به وسیلهٔ اتانول روغنهای مطر از آنها جدا میگردند. این روش وقتی بکار میرود که بعلت تغییر ماهیت روغنهای معطر، بعلت وجود حرارت بالا، از روش تقطیر نتوان استفاده کرد. این روش امروزه بعلت هزینههای گزاف آن و وجود روشهای مؤثرتر دیگر، بطور معمول استفاده نمیشود.[۱۴]
نام رایحههای استخراج شده
به رایحههای استخراج شده از روشهای بالا بطور کلی «اسانس» (Essntial oils) گفته میشود. در صنعت عطرسازی زبان دقیقتری وجود دارد تا منبع، خلوص و تکنیک استخراج یک اسانس را شرح دهد. از این مواد استخراج شده، فقط ابسولوت، اسانس، و تنتورها بطور مستقیم در فرمول بندی عطرها استفاده میشوند.
ابسولوت: مواد معطری هستند که از طریق خلوص پماد یا کنکریت و با استفاده از اتانول بدست میآیند. با استفاده از یک ترکیب آب دوست مانند اتانول، بدون حل کردن ملکولهای مواد غیرمعطر مومی، بیشتر ترکیبات معطر از مواد مومی شکل استخراج میشوند. ابسولوتها به شکل یک مایع روغنی دیده میشوند.
منبع: سایت زنیبل
قسمتهای
- ۹۷/۱۰/۲۳