معیارهایی که برای تعریف غِلظت تقریبی یک رایحه با استعمال از درصد یا این که حجم روغن معطر در آن , مورد به کارگیری قرار گیرد معمولاً نامفهوم و غیر ظریف هستند . فهرستی از لغات معمول به شرح پایین ارائه شده است : [۸]
پودر بو دربرگیرنده 31 % اسانس عطری در پودر تالک آرایشی فارغ از وجود الکل هست .
عصاره بو یا این که perfume با غلظتی میان 30–40 % از مواد معطر غلیظترین , خالصترین , ماندگارترین و در عین درحال حاضر گرانترین جور بو است .
اسپریت دو پرفیوم یا این که ESdP مشتمل بر 15–30 % مواد معطره , یک ادغام که بهتدریج میان عصاره رایحه و ادوپرفیوم به کار گیری میشود .
ادو پرفیوم یا این که EdP با غلظتی نزدیک به 10–20 % رایجترین دسته بو است که ماندگاری قابل قبولی دارااست و به گرانی رایحه نیز نیست . این دسته رایحه را با عبارت ( millésime ) هم نشان می دهند .
ادو تویلت یا این که EdT نزدیک به 8–16 % غلظت داشته و بوی ملایمی داراست که ماندگاری متعددی نیز ندارد و برای تمدید بوی آن می بایست یکسری توشه طی روز از آن استعمال شود .
ادوکلن یا این که EdC , با غلظتی نزدیک به 3–6 % از مواد معطر لازم به ذکر است که عبارت Original Eau de Cologne یک اسم تجاری ثبت شده است .
پرفیوم میست با غلظت 3–8 % مواد معطره در حلال غیر الکلی .
اسپلش و افترشیو ( EdS ) با 1–3 % غلظت مواد معطره .
در تمام این تولیدات اتانول یا این که مخلوط آب و اتانول تحت عنوان حلال مواد معطر به کار میرود . روغنهای معطر میتوانند در روغنهای بیبوی دیگری مثل روغن نارگیل تصفیه شده یا این که در مومهای مایعی مثل روغن جوجوبا ( Jojoba oil ) حل شوند . در اشکال نامرغوب , عطرها در حلالهای فراری زیرا اِتر هم حل می شود .
طرز به کارگیری از عطرها
عطرهای خالص بطور عُرفی بر روی نقاطی از تن که نبض داراهستند پاشیده می شوند . نقاطی نظیر پشت گوشها , پشت گردن , سمت داخلی مچ , آرنج و زانوها از آن جملهاند تا گرمای این نقاط بو را گرم کرده و رایحه آن را بطور مداوم پخش کند. در صنعت عطر جدید، استفاده از عطرهایی با غلظتهای متفاوت با توجه به زمان استفاده از آنها در طول روز پیشنهاد میشود: محصولاتی با شدت پخش بوی ملایم مانند روغن حمام، شامپو بدن و لوسیون بدن برای صبح؛ ادو تولت برای بعدازظهر و عطرهایی که به نبضها پاشیده میشوند برای غروب پیشنهاد میگردند.[۹] ادکلنها بسرعت متصاعد شده و تا دو ساعت پخش بو دارند. ادوتویلتها از دو تا چهار ساعت بویشان پخش میشود، در صورتی که عطرها تا شش ساعت نیز میتوانند پخش بو داشته باشند.[۱۰]
عوامل مختلفی میتوانند بر چگونگی تأثیر عظرها بر بدن استفادهکننده و در نهایت بوی رایحه عطر مؤثر واقع شوند. از رژیم غذایی به عنوان یکی از این عوامل میتوان نام برد، بهطوریکه مصرف غذاهای تند و چرب شدت رایحه عطرها را افزایش میدهد.[۱۱] مصرف داروها نیز میتواند خصوصیات عطر را تحت تأثیر قرار دهد.[۱۱] خشکیِ نِسبی پوست استفادهکننده نیز مهم است، عطرها بر روی پوستهای چرب مدت بیشتری نسبت به پوستهای خشک پخش بو دارند.[۱۰]
رایحه درمانی (عطر درمانی یا آروماتراپی)
رایحه درمانی، استفادهٔ درمانی از گیاهان است که بر اساس اسانسها پایهگذاری شده و به وسیلهٔ روشهایی مانند ماساژ، کمپرس، اسپری، حمام، دوش، استنشاق و … باعث تعادل و هماهنگی بین شرایط فیزیکی، روحی و روانی فرد میگردد.[۱۲]
منبع: سایت زنیبل
قسمتهای
- ۹۷/۱۰/۱۶